Ryggskador

När man blir något äldre, dvs över 25 år. Där hälsan börjar gå neråt istället för uppåt helt enkelt. Då är det extra viktigt att tänka på sin rygg. En rygg skadar man oftast vid lyft och att flytta innebär många tunga lyft. Vanlig missuppfattning när det gäller lyft att man gör ett fel lyft och sedan är ryggen skadad, så är det inte skönt. Att skada ryggen vid lyft handlar om en utmattning där man under en lång tid överanstränger ryggen och till slut skadas den.

Stress

Stress är mer påfrestande för vår kropp en vad vi ofta tror. Många människor kan tåla oerhört mycket stress men det handlar hela tiden om att bolla sina förväntningar mot vad man är kapabel till. När det kommer till en flytt kan det vara långvarig stress redan från när man kollar på lägenhet för möbler, finansiering till själva flytten som skadar. Varva ner och våga fråga om hjälp så kommer det gå galant.

Ångest

Att flytta har direkt inverkan som stress och muskulär påfrestning men passivt kan en flytt även vara förknippad med ångest. Då pratar man ofta om mer distanserade saker som separation, nytt kapitel i livet och annat som kan vara en anledning till just flytten. Här är tipset att försöka kontrollera din livssituation, din  flyttfirma  och tänka att du förhoppningsvis har hälsan med dig och att det värsta som kan hända är vadå. Om nedsidan inte är så farliga kan din ångest släppa och du fokusera på vad som är viktigt i livet.

Ta hjälp

Det är viktigt att våga ta hjälp. Oavsett om det är med din stress, ångest eller ryggont. En lösning för att kortsiktigt slippa dessa problem är att ta hjälp av en flyttfirma. Det kan låta löjligt i kontrast till ganska allvarliga saker i södertälje men det underlättar vardagen för dig och du kan fokusera på vad som egentligen är viktigt och grundorsaken. En flyttfirma kan arbeta effektivt och din påverkan på flytten kan bli nästintill ingenting. Vanligtvis tänker många på en flyttfirma när det kommer till själva lyften och transporten men de kan även hjälpa dig med nedpackning och uppackning om behovet finns.