Posted on

Att göra veckan innan du ska flytta

När du börjar närma dig flyttdagen, ungefär en vecka innan, ska många av de sista förberedelserna göras inför flytten. Vissa saker går inte att göra förrän dagen innan, alternativt på flyttdagen men majoriteten av förberedelserna kan göras veckan innan flytten. Om det är möjligt är det bra att förbereda så mycket som möjligt inför flytten. Det dyker alltid upp oväntade händelser och saker som behöver göras den sista tiden i samband med flytten. Om du är ute i god tid har du således goda förutsättningar för en lyckad och stressfri flytt.

Packa

Att packa allt du har tar en viss tid och i många fall har man fler saker än man först tror enligt http://flyttstädningsfirmaimalmö.se. Tänk på att börja med de mest tidskrävande momenten för att undvika stress. Ta ner tunga och fastskruvade möbler i god tid. Det kan exempelvis handla om att ta ner tv:n från väggen, stora speglar, tavlor och möbler som är fastskruvade i väggen. Skruva loss möbler som består av flera delar så de blir lättare och smidigare att transportera. Ta bort lampor som du klarar dig utan till flytten och under flyttdagen. Markera varje flyttkartong allt eftersom de packas med var lådan hör hemma och vilket innehåll det finns i lådan. Det underlättar något enormt under flyttdagen att veta var varje flyttlåda ska placeras och vad varje flyttkartong innehåller. Packa en eller ett fåtal kartonger med saker du kommer behöva omgående efter flytten och du eventuellt behöver ha lättillgängligt innan flytten. Håll dessa lådor på en plats som är lätt att komma åt och markera dem med “viktigt” eller liknande som gör de lätta att hitta. I dessa lådor kan du exempelvis placera hygienartiklar, handdukar, laddare och de mest grundläggande köksgrejerna. Att ha dessa saker samlade i en eller ett fåtal kartongerna gör dagarna omkring flytten betydligt mycket enklare. Packa ömtåliga saker med stor försiktighet och använd lämpligt packningsmaterial.

Anmäl adressändring

Om du ännu inte anmält din adressändring till Skatteverket är det hög tid att göra det, skicka in din flyttanmälan för att ändra folkbokföringsadressen. Meddela din eventuella förening, arbetsplats och andra övriga berörda aktörer om att du ska flytta. Tala också om det för dina nära och kära, så att  alla vet var du håller hus. De flesta andra berörda företag blir informerade om din flytt efter det att du gjort din adressändring så det bör inte vara något du behöver göra själv. Det skadar dock inte att vara extra tydlig och meddela din bank, operatörer och andra berörda parter om din flytt.