Posted on

Känn dig trygg när du anlitar en flyttfirma

Många är lite nervösa inför att anlita en flyttfirma. Det är inte heller särskilt anmärkningsvärt, då en rad olika skräckhistorier har dykt upp genom åren. Det kan till exempel handla om saltade fakturor, skadade ägodelar – eller till och med om stölder. Genom att förvissa dig om att du anlitar en seriös aktör kan du minska nervositeten avsevärt.

Granska urvalet

Ett enkelt sätt att granska urvalet av aktörer att välja mellan är att titta på omdömen och recensioner kring dessa företag i ditt närområde. Så länge underlaget är hyfsat stort får det anses vara någorlunda pålitligt (även om manipulationer givetvis kan förekomma i större antal också).

Handlar det däremot om ett fåtal recensioner är det svårt att dra några säkra slutsatser av helhetsbilden som ges. Ett fåtal omdömen med högsta betyg är varken tidskrävande eller svåra att manipulera, och det kan lika gärna vara ägaren själv som ligger bakom dem.

Prata med vänner och bekanta

Ett annat alternativ som kan kännas tryggt är att prata med vänner och bekanta. Fråga helt enkelt om de har tips på en pålitlig flyttfirma. En rekommendation från någon du känner bör väga tungt – betydligt tyngre än ett fåtal anonyma omdömen på nätet.

Firmans ekonomi och försäkringar

Innan du bestämmer dig för att anlita en viss flyttfirma är det bra att se över det formella. Vill du känna dig trygg bör du dubbelkolla att de har en ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador på bohaget. Det här är särskilt viktigt om väldigt värdefulla ägodelar som till exempel konst eller ömtåliga prydnader ska transporteras. Handlar det om stora summor bör du ges möjlighet att teckna en tilläggsförsäkring av en flyttfirma för flytthjälp.

Viktigt att känna till är att försäkringen oftast inte täcker packningsfel, om det är ni själva som stått för packningen. Glöm inte att även ordna med hemförsäkring för din flytthjälp i den nya bostaden – innan inflyttning sker.

Speciella omständigheter

En del saker bör nämnas till din flyttfirma stockholm innan arbetet påbörjas. Det här bör du ta upp om de inte frågar om det själva. Till exempel:

  • Om du har något särskilt tungt som ska flyttas (exempelvis ett piano eller ett kassaskåp).
  • Om hiss finns, och om den i sådana fall är liten eller stor.
  • Om du även har ägodelar på vind eller i förråd/garage.