Posted on

Så granskar du flyttfirmors ekonomi

Skulder

Om man verkligen bör välja bort vissa flyttfirmor för att de har skulder är upp till var och en att avgöra för en flyttfirma . Är det små skulder bör det inte vara något som påverkar din upplevelse av hur flytten sköts. Om det däremot är mycket stora skulder till exempelvis Skattemyndigheten, är det ett tecken på att allting inte står riktigt rätt till. Skulder kollar du enkelt upp hos Kronofogden.

Konkurser

Om ägaren har flera konkurser med flyttfirmor i göteborg bakom sig kan det vara en varningsflagga. Har denne haft konkurser just inom samma bransch som takläggareär det kanske en än högre varningsflagga. Kan det handla om en oseriös aktör som startar upp företag efter företag som flyttfirmaigöteborg.se, behandlar verksamheten dåligt och sätter i system att gå i konkurs och sedan börja om? I sådana fall är det inte en seriös aktör, och du bör titta vidare efter andra flyttfirmor som kan hjälpa dig.

Alla Bolag

Sidan Allabolag.se är en smidig tjänst för rum för dig som närmare vill kolla flyttfirmors ekonomi. Om du väljer ut ett par som du kan tänka dig att anlita, kan du sedan granska dem med hjälp av den här tjänsten för en ytterligare gallring. Här ser du dessutom på ett överskådligt vis hur det går för firman. Visar de bara stora, röda staplar? I sådana fall går det inte bra för företaget (vilket det visserligen kan finnas många anledningar till).

Om du ser stora minussiffror kan det vara bra att försöka titta närmare på varför det förhåller sig så. Har de även mängder av ALLT som ger dåliga recensioner? I sådana fall är det inte konstigt att detta speglar sig i verksamhetens siffror.

F-skatt

Här ser du även om flyttfirman är registrerad för F-skatt. Att de har det är viktigt – om inte, är det du som ansvarar för att betala in deras sociala avgifter och skatter. Här kan du också kontrollera att de är registrerade i momsregistret, samt adress och ägare. Om du får olika kontakt- och adressuppgifter på offert och faktura, är det en varningsflagga. Se till så att allt stämmer, helt enkelt. En del flyttfirmor är oseriösa – men den stora majoriteten är det inte.