Posted on

Tips för att packa din flyttbil 

En stor och viktig del av  flytten är transporten av dina ägodelar mellan ditt gamla boende och det nya.  Du kan anlita en flyttfirma som bland annat står för transporten. Men det är också vanligt att man tar saken i egna händer och hyr en bil för att på egen hand transportera sina saker. I det här inlägget har vi utgått från att du själv står för transporten och därför kommer vi i följande text ge dig några tips för att packa din flyttbil på bästa sätt. Flyttkartonger | Flytta med flyttfirma

Skydda dina ägodelar 

Till att börja med är det viktigt att du ser till att dina ägodelar är skyddade. Annars finns risken att de går sönder i transporten eftersom att du antagligen behöver stapla kartonger och möbler på varandra. Det finns många bra saker du kan använda för att ge extra skydd till dina ägodelar. Det finns allt från bubbelplast, emballage, frigolitbitar och andra typer av fyllningsmaterial du använder när du packar en låda inför flytten. Sedan kan du också använda dig av det du redan har hemma, till exempel tidningspapper och tygstycken. 

Börja packa 

När du har säkerställt att dina ägodelar har bra skydd är det dags att börja packa in i flyttbilen. Ett tips är att börja med flyttkartongerna och fylla upp lastutrymmets bakre del med dem för att sedan fylla på med större möbler och inredningsdetaljer. På så sätt får du mer plats för dina ägodelar. Tänk på att sätta de minst ömtåliga och tunga flyttkartongerna nederst för att sedan  kunna stapla andra lådor ovanpå. Övriga saker ska du packa efter vikt, storlek och tålighet. Du ska alltså börja med att packa de tyngre och större sakerna för att sedan fylla på med lättare lådor och möbler. För att få plats med alla dina saker ska du packa platta saker längs med väggarna. Till exempel tavlor, speglar och madrasser. Om du har möbler eller andra saker du är väldigt rädd om kan du täcka över dem med ett tygstycke eller presenning om du vill undvika att de blir skadade i flytten. 

Stabilitet 

Innan det är dags för avfärd behöver du se över packningen en extra gång för att säkerställa att allt står stabilt. Om det är något som känns ostabilt kan du använda rep eller liknande för att sätta fast det ordentligt. Sist men inte minst ska du se till att köra försiktigt och inte ha alltför bråttom på vägarna.