Posted on

Tips för din flytt

Här kommer lite råd inför din flytt! Det kan kanske känns lätt vid tanken på att flytta men när man väl börjar förstår man att det är mycket mer jobb än man tror. En flyttfirma brukar ha koll på läget och till oss har dom avslöjat några välbehövliga tips att ta i aktning inför flytten.

Ett spartips – gratis flyttlådor
En hel del av budgeten vid flytten går till din flyttfirma och då kan du spara lite pengar genom att hämta gratis flyttlådor. Att fråga på sociala medier är bra, där får man ofta napp från folk som har flyttat och vill bli av med sina kartonger. På affärer finns det oftast alltid bananlådor att hämta.

Lådor till din elektronik
Elektronik är ömtåligt så kolla om du har sparat originallådorna hos jabeexpress flyttfirma till din elektronik, att förvara dom tryggt och säkert under flytten kan göra att du slipper köpa en ny TV i en redan dyr process. Då kan din flyttfirma också slappna av och flyttprocessen går enklare vid inpackningen i lastbilen.

Införskaffa hjälpmedel
När man flyttar och packar så vill man ha rätt saker till hjälp annars kan liksom processen stanna upp. Det gör också allt mycket enklare för din flyttfirma, så lägg dom kronorna på att köpa in allt så du vet att du har det. Dessa grejer kan till exempel vara:

  • Tejp, en hållbar och bred sådan med BRA klister på, man vill inte att lådorna går upp.
  • Packpapper till saker som porslin, glas och annat ömtåligt.
  • En stor sopkvast, packande river ofta upp många års samlat damm i hushållets alla hörn och vrår.
  • En märkpenna, en svart och tjock sådan så man tydligt ser vad som står på kartongerna.
  • Skruvmejsel och hammare till alla skruvar och spikar i väggarna.
  • Tråd eller buntband till saker som du vill inte ska försvinna från varandra.

Schemalägg all uppsägningstid
Detta är något som många ofta glömmer, bokar du din flyttfirma i tid brukar dom påminna om detta men alla elavtal, abonnemang och bredband kan ha lång uppsägningstid. Skriv in i kalendern så du slipper betala för något du inte använder.

Planera med vänner och familj i god tid
Om det är så att du inte ska anlita en flyttfirma så tänk på att planera din flytt med dom som ska hjälpa dig flytta i god tid, dom kanske har annat planerat annars! Att förlora en man i flytten resulterar i väldigt mycket extrajobb för dom som faktiskt är med på den.